Un diamant rosat de 59,6 quirats pot convertir-se en la pedra preciosa de la seva classe més cara mai subhastada el proper 4 d'abril, en una licitació organitzada per la casa Sotheby's a Hong Kong, segons va assenyalar ahir la companyia. L'Estrella Rosa, com es diu el diamant, va ser presentada ahir a Hong Kong, sis dies abans de la seva sortida a la venda, que podria superar els 60 milions de dòlars (55,7 milions d'euros), segons els pronòstics de la casa londinenca.

Es tracta del diamant rosa més gran que existeix, segons l'Institut Geològic d'Amèrica, i encara va ser més gran en el passat, ja que en el moment de la seva extracció el 1999 era de 132,5 quirats, abans de ser tallat i polit. «L'extraordinàri mida d'aquest diamant, combinat amb la seva riquesa de color, supera qualsevol rècord de diamants rosats coneguts en la història», va considerar David Bennett, president mundial de la divisió de joies de Sotheby's.

L'Estrella Rosa' ja havia estat subhastada el 2013 per la casa Sotheby's a Ginebra (Suïssa) i es va oferir per ella un preu fins i tot més elevat al que es projecta ara (83 milions de dòlars), però el joier que va oferir la licitació va incomplir el pagament i la pedra va ser retornada a la casa londinenca. «Estem en el lloc i en el moment correcte per vendre aquesta peça», va dir ahir Bennett, en assenyalar que «en quatre anys molts nous milionaris han entrat en el mercat».

Fins ara, el rècord al diamant més car mai subhastat és un diamant blau de 14,6 quirats venut per Christie 's l'any passat per 57,5 milions de dòlars.