El restaurant La Notaria de Palamós ha estat el segon classificat del concurs de la Tapa de l'Any. La tapa batejada com Berlina cruixent de calamar en la seva tinta ha estat escollida la segona millor tapa de Catalunya entre les 12 propostes que van arribar a la final del concurs, que es va celebrar ahir a Sitges.

El plat del restaurant palamosí tan sols va ser superat per la proposta del restaurant El Tastet del Reng de Balaguer, que va alçar-se amb el premi a la millor tapa de Catalunya amb Gastrimàrgia, una terrina de carn amb salsa barbacoa, xili, crema de mango, mel, espècies i escorça de wasabi com a ingredients principals. El tercer classificat ha estat el restaurant Axarquia del Prat de Llobregat amb el Flamenquín de jarret farcit de crema de nyàmeres fumades, brie i alfàbrega.

A la final, conduïda pel xef Nandu Jubany i l'actor Quim Masferrer, cadascun dels dotze finalistes ha preparat la tapa en directe i l'ha presentat davant un jurat format per quatre professionals del sector. Els membres del jurat han valorat les tapes seguint criteris de presentació, gust i originalitat, i els seus autors han tingut ocasió d'explicar-los el procés d'elaboració que han seguit i els ingredients utilitzats.