El mateix Jesús -ho llegim en l'evangeli d'aquest diumenge- se'ns presenta com a Bon Pastor i com la porta de les ovelles. Per explicar la seva missió fa servir una imatge molt popular d'aquell temps, la imatge del pastor.

Nosaltres fem servir la paraula «pastoral» per parlar de l'acció o de la missió de l'Església, que precisament és actualitzar la missió de Jesús com a Bon Pastor. Tot el que fem com a Església té com a objectiu fer present Jesucrist, escoltar-lo, estimar-lo, acollir-lo per viure units a ell per tenir la seva vida, la salvació, i oferir-lo a tothom.

Tot llegint i escoltant l'evangeli d'avui, trobem la resposta a la pregunta sobre quina pastoral ens cal. El bon pastor crida les ovelles, cadascuna pel seu nom. Camina, i les ovelles el segueixen perquè reconeixen la seva veu. Jesús ens coneix i nosaltres també el reconeixem i el seguim. Jesús no ve com un lladre a la nostra vida per prendre'ns res. Al contrari, primer ell ens crida a cadascun pel nostre nom, ens reconeix. I nosaltres també reconeixem la seva veu enmig de tantes veus que reclamen la nostra atenció.

La primera actitud de la nostra missió és conèixer les persones amb l'accent bíblic del verb: conèixer amb afecte de proximitat i amb calidesa.

Cal principalment donar a conèixer Jesucrist. Ell és la Paraula i nosaltres li deixem la nostra veu, perquè tothom pugui reconèixer el qui és la Paraula de Vida. Tota persona que s'acosta a l'Església ha de poder reconèixer la seva Paraula, que parla de Déu, d'amor, de salvació, de servei, de vida... entre tants i tants missatges que ens arriben cada dia. Relació cordial i de coneixement entranyable entre Jesús i cadascun de nosaltres. Ell sap qui som, les nostres dificultats, sofrences, les nostres mancances i necessitats. Ell ens va al davant, ens guia pel camí de la vida, ens ensenya quin és el camí que ens fa més humans. Caldrà aconseguir que cada persona, atenent el seu procés, pugui tenir una experiència de trobada personal amb Jesucrist, tot establint-hi una relació d'amor i de confiança.

Jo he vingut perquè les ovelles tinguin vida i en tinguin a desdir. La nostra missió és oferir vida, i no qualsevol, sinó la que ofereix Jesucrist. Aquesta vida es viu per mitjà dels sagraments [...] (extret del Full Parroquial)