Durant la trobada setmanal del Papa amb els fidels, Francesc va elogiar l'heroïcitat dels set missioners que van ser assassinats l'any 1936 i que van ser beatificats a la Catedral de Girona dissabte passat.

Aprofitant el res de la Regina Coeli (substitut de l'Ángelus en el temps pasqual), el Papa va recordar que «aquests fidels i heroics deixebles de Jesús van ser assassinats en odi a la fe en un temps de persecució religiosa». Des de la finestra del Palau Apostòlic del Vaticà, també va afegir que el seu martiri havia estat acceptat per l'amor a Déu i la seva fidelitat a la vocació.

Els set beatificats eren uns joves d'entre 20 i 29 anys, que en el moment que va esclatar la guerra vivien en el seminari de Canet de Mar de la Congregació de Missioners del Sagrat Cor. Quatre eren sacerdots i professors que ensenyaven als joves seminaristes. Els altres tres eren germans i col·laboraven en el seminari fent tasques a la cuina, a l'hort i a la granja de la comunitat. En el moment de la seva mort, els joves estaven intentant fugir cap a França però van ser capturats i afusellats a Serinyà (Pla de l'Estany). Els beats són Antonio Arribas, Abundio Martín, José Vergara, José-Oriol Isern, Gumersindo Gómez, Jesús Moreno i José del Amo. Només un d'ells, Isern, era nascut a Catalunya (Vilanova i la Geltrú), ja que els altres provenien de diversos indrets d'Espanya.

Tots ells han passat a formar part del conjunt de persones que solemnement han estat beatificades per l'Església catòlica i s'han sumat a la llista de les tres monges mortes durant la Guerra Civil, que ja van ser beatificades el setembre de l'any 2015.

La cerimònia celebrada a la Catedral de Girona va ser presidida pel cardenal Angelo Amato, que va estar acompanyat pel bisbe de Girona, Francesc Pardo. També hi van assistir el nunci apostòlic d'Espanya i Andorra i diverses autoritats civils i polítiques.