La casa de subhastes Setdart ha posat a la venda, amb un valor d'entre 50.000 i 60.000 euros, l'escultura de Salvador Dalí Crist Hipercúbic, que pertanyia a la col·lecció privada de la filla de Gala, Cécile Éluard, qui va morir el mes d'agost passat als 98 anys d'edat. L'escultura és una peça de bronze de 40 centímetres d'alt i 20 d'ample, que forma part d'una edició limitada de sis exemplars, signats i datats per Dalí.

Segons va explicar la casa de subhastes, es tracta d'un concepte, el del Crist Hipercúbic, que l'artista figuerenc ja havia desenvolupat en altres obres, com la pintura de 1954 del mateix nom i que es conserva en el Metropolitan Museum de Nova York.

L'obra va passar a formar part del patrimoni de la filla de Gala després de la mort d'aquesta, però no va poder prendre possessió d'aquesta herència fins després de la mort de Dalí, el 1989, quan Cécile Éluard va rebre també de la resta del llegat de la seva mare, que incloïa, també, peces d'artistes com Chirico i Picasso.

Aquesta obra, que a més de tenir un immens valor emocional també forma part d'una col·lecció limitada, se subhastarà fins al 17 de maig.