L'austríac Michael Haneke buscarà en la 70a edició del Festival de Canes fer història i ser l'únic director a obtenir tres vegades la prestigiosa Palma d'Or, però per a això haurà de vèncer cineastes com Todd Haynes, Michel Hazanavicius o Sofia Coppola.

A més de convèncer un jurat presidit per l'espanyol Pedro Almodóvar i que compta amb la realitzadora alemanya Maren Ade, l'italià Paolo Sorrentino o els intèrprets Jessica Chastain o Will Smith entre els seus integrants.

En quatre dies, el dimecres 17, s'obrirà una nova edició del festival de cinema per excel·lència, el que millor equilibra cinema d'autor amb grans produccions hollywoodianes, tot això amanit amb el glamur de la seva catifa vermella.

Haneke, el realitzador que aquest any més expectatives ha aixecat, competirà amb Happy End, un drama familiar amb la crisi de refugiats de fons, protagonitzada per Isabelle Huppert, Jean-Louis Trintignant, Mathieu Kassovitz o Toby Jones.

Als seus 75 anys, el realitzador austríac té dues Palma d'Or per La cinta blanca (2009) i Amour (2012).

Al costat de Haneke, lluitaran per la Palma 18 cineastes com el nord-americà Todd Haynes, que amb Carol fa dos anys es va apropar a una Palma d'Or que busca de nou amb Wonderstruck, amb Julianne Moore i Michelle Williams.

El francès Michel Hazanavicius tampoc va guanyar la Palma d'Or amb The Artist, pel·lícula que va arrasar als Óscar, i aquest any ho tornarà a intentar amb Le redoutable, sobre la vida amorosa de Jean-Luc Godard.

Un altre dels grans noms de la competició d'aquesta edició és el de Sofia Coppola, que arriba amb The Beguiled ( La seducció), un drama d'època protagonitzat per Elle Fanning, Kirsten Dunst i Nicole Kidman.

Així com l'alemany d'origen turc Fatih Akin, que torna a la competició amb Aus dem nichts ( In the Fade), un thriller encapçalat per Diane Kruger.

El grec Yorgos Lanthimos presenta The Killinf of a sacred Deer, amb Colin Farrell, acompanyat per Nicole Kidman.

Entre altres, hi haurà la japonesa Naomi Kawase, amb Hikari; l'ucraïnès Sergei Loznitsa, amb A gentle creature, o el rus Andrey Zvyagintsev, amb el film titulat Nelyubov.