Presenten a Girona el llibre «Fe, hermenèutica, paraula», de Raimon Panikkar

?Xavier Delòs va organitzar una taula rodona amb Joan Ferrer, Jaume Angelats i Xavier Serra, que van analitzar les principals reflexions del llibre

20.05.2017 | 01:07

«Una invitació a reflexionar sobre el misteri de la paraula». Aquest és, en paraules de Joan Ferrer, el princial contingut del llibre Fe, hermenèutica, paraula, de Raimon Panikkar i editat per Fragmenta. Ahir es va presentar a Girona en presència del mateix Ferrer, doctor en filologia semítica i president de l'Associació Bíblica de Catalunya; Jaume Angelats, doctor en Teologia, i Xavier Serra, llicenciat en Filosofia i diplomat en Ciències Religioses, que van participar en una taula rodona. L'acte va ser conduït per Xavier Delòs a la Casa de Cultura de Girona.

Serra va explicar que Pànnikar era molt analític i racional, ja que s'acostava a un tema des de tots els vessants possibles, però un cop analitzades totes les opcions, el principal valor de la seva obra és capaç de mirar cap a un horitzó més enllà. I en aquest treball, va indicar, això es fa més evident que mai. «Per a Pànikkar, la seva obra és la seva vida, la seva manera de viure el món», va indicar.

A continuació, Angelats va analitzar tota la part de l'obra referent a la fe, mentre que Ferrer es va centrar en l'hermenèutica. Angelats va destacar la capacitat de Pànikkar d'analitzar tots els components del discurs, i va fer esment a algunes de les referències que Pànikkar fa en el seu discurs sobre la fe, que permet a la religió alliberar-se d'un «unilaterialisme arcaic».


Religió i diàleg

En aquest sentit, Angelats va indicar que no es pot aïllar la religió del diàleg i va definir la fe com el «foment i garantia de les relacions humanes». De la mateixa manera, va assenyalar que la necessària obertura de la fe requereix «una capacitat il·limitada de trobar-nos».

Ferrer, per la seva banda, va definir Pannikar com un «seductor», una persona amb un nivell intel·lectual de superdotat però alhora de tracte extremadament proper. «Va ser un do de Déu del segle XX», va assegurar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema