Més de 150 experts debatran sobre les inversions públiques i privades necessàries per complir els acords de París en la primera edició del saló Innovate4Climate, que obre avui les seves portes a la Fira de Barcelona per abordar els grans reptes del finançament contra el canvi climàtic. Organitzat per Fira de Barcelona i el Banc Mundial i amb la col·laboració de la IETA i Climate Action, l'esdeveniment se celebrarà fins al 25 de maig al Palau de Congressos de Barcelona.

El Banc Mundial calcula que són necessaris 23.000 milions de dòlars en potencials inversions en el planeta fins a l'any 2030 per passar d'una economia basada en els combustibles fòssils a una que tingui les energies renovables i la sostenibilitat com a eix principal. També estima que en els pròxims 15 anys la despesa en infraestructures a tot el món sobrepassarà els 90.000 milions de dòlars, més dels que mai se n'han invertit, la majoria en països en desenvolupament.

Segons els organitzadors del saló, activar a curt termini aquestes inversions milionàries és el principal objectiu de la primera edició de l'Innovate4Climate un diàleg mundial en el qual participaran líders governamentals, empresarials i financers de tot el món.