El bisbe de Solsona, Xavier Novell, ha vinculat en la seva darrera glossa dominical que l'homosexualitat podria estar vinculada amb l'absència de la figura paterna. En el seu escrit, titulat «Amor que esdevé fecund», el bisbe cita un text del papa Francesc sobre la família que diu: «Hi ha rols i tasques flexibles, que s'adapten a les circumstàncies de cada família, però la presència clara i ben definida de totes dues figures, femenina i masculina, crea l'àmbit més adient per a la maduració de l'infant».

Tot seguit, el bisbe es pregunta si «el fenomen creixent de la confusió en l'orientació sexual» de força nois adolescents no deu ser pel fet que -i torna a citar el papa- «en la cultura occidental, la figura del pare estaria simbòlicament absent, desviada, esvaïda. Fins i tot la virilitat semblaria qüestionada?».

En la mateixa glossa dominical el bisbe també expressa que «en un temps com el nostre, cal desvelar que és molt difícil el creixement serè i equilibrat si manquen uns pares que exerceixen la funció educadora des de la identitat maternal femenina i paternal masculina».

L'Ajuntament de Solsona va lamentar les afirmacions que ha fet el bisbe Xavier Novell. A través de dues piulades, el consistori va voler rebutjar ahir les «desafortunades manifestacions» del bisbe de Solsona i ha volgut reafirmar el «ple suport» a les famílies monoparentals i al col·lectiu LGTBI. A més, l'Ajuntament també ha lamentat que «s'associï Solsona a tal opinió retrògrada».

En la seva glossa, Novell es pregunta si «el fenomen creixent de la confusió en l'orientació sexual de força nois adolescents» no deu ser degut al fet que -i cita el papa Francesc- «en la cultura occidental, la figura del pare estaria simbòlicament absent, desviada, esvaïda. Fins i tot la virilitat semblaria qüestionada?».

Persona «non grata» a Cervera

Per la seva banda, l'alcalde de Cervera, Ramon Royes, té previst portar al proper Ple municipal una moció per declarar al bisbe de Solsona, Xavier Novell, persona «non grata» a la ciutat. Royes va prendre aquesta decisió després de veure als mitjans de comunicació les reflexions que va manifestar en la glossa.

L'alcalde va qualificar aquesta opinió del bisbe Novell «d'escandalosa, anacrònica i inacceptable» i partint de la base de la «defensa dels drets de tothom» va fer una crida a la reflexió i espera que la declaració de persona non grata tingui una «càrrega simbòlica important perquè a efectes pràctics segurament no tindrà gaire transcendència». En qualsevol cas, Royes va dir que «probablement» el que sí que comportarà és que l'equip de govern deixi d'assistir als actes que pugui fer Novell a partir d'ara a Cervera.