Amb el pas dels anys l'amor cap a una parella pot convertir-se en simple afecte. Això és un primer senyal de falta d'interès en la relació. Però hi ha molts altres signes que ens adverteixen que alguna cosa no funciona i que se solen passar per alt.

Ignorar aquests problemes per comoditat o por al "què serà de la meva vida" pot desembocar en un desagradable enfrontament que ningú desitja. Per tant, si detectes algunes d'aquests senyals potser és el moment de mirar cap al futur i passar pàgina.

Et planteges altres parelles

No es tracta de tenir una fantasia, una cosa que no és dolent i que és habitual en moltes parelles felices. Parlem de quan una amistat te la planteges com una cosa més.

La dificultat de trobar una nova persona si la relació es trenca, és un plantejament per continuar, encara que la cosa vagi malament. Però si creiem que hi ha possibilitats amb algú, veiem receptivitat i la classifiquem com la parella ideal, llavors hi ha un problema encara que no ho sàpigues.

S'envolta de nous amics

Estar envoltat d'amics és enriquidor per a una parella, sens dubte. Ajuda a trencar amb la monotonia que pot arribar a suposar sortir sempre sols. Una altra història és que sorgeixin nous amics del no-res. La interacció entre la parella es pot ressentir i es comença a fantasiejar amb una nova vida. És llavors quan comença a planejar la idea de compartir aquesta nova vida amb una altra persona.

Envaeix el teu espai personal

Això pot arribar a ser molt irritant. I és que tenir algú sempre a sobre, i no ens referim al llit o al sofà, pot acabar amb els nervis de qualsevol. Ser excessivament enganxós és símptoma de debilitat, gelosia o inseguretat. És la por a perdre l'altre el que justifica en general aquesta actitud.

Els conflictes es converteixen en una rutina

Les baralles i discussions són directament proporcionals als anys de relació. La convivència diària genera irremeiablement conflictes. Si es resolen a temps poden afermar la relació, però si es converteixen en rutina i la comunicació desapareix ens podem veure immersos en un bucle emocional de ingrates conseqüències.

Veus a la teva parella per sota de tu

En altres facetes de la vida veure superior o millor que altres és una forma de reafirmar-nos a nosaltres mateixos, però en l'amor és un mal senyal. A la parella ha d'haver respecte i admiració l'un per l'altre perquè no naufragui la relació. Si infravalorem a l'altra persona i ens veiem per sobre d'ella, cura. Pot ser una cosa passatgera, però si es converteix en habitual cal replantejar-se el futur.

Poc sexe i insatisfactori

Quan es comença a perdre interès en l'altra persona, el sexe es redueix o fins i tot pot arribar a ser nul. Una vida íntima satisfactòria és un senyal inequívoc de la felicitat de la parella. Si fer l'amor es torna una obligació, el millor que pots fer és canviar d'aires.

Se li oblida preguntar-te per coses importants

Has anat al metge per un problema important i a ell o a ella se li ha oblidat preguntar-te què és el que t'ha dit. Això és simplement passotisme cap a l'altra persona, ja no figura entre les nostres preocupacions. Si no ets d'aquests individus que per naturalesa són despistats o oblidadissos, aquest signe t'ha de fer reflexionar.