Tres periodistes de la revista 'Paris Match' han llançat llum sobre l'accident en el qual es va matar la princesa Diana de Gal·les el 31 d'agost de 1997. Vint anys després i quan les especulacions sobre la mort de l'ex dona del príncep Carles, el llibre 'Qui a tué Lady Di?' (Qui va matar Lady Di?) De Pascal Rostain, Bruno Mouron i Jean-Michel Caradech confirma que l'accident al túnel de l'Ànima de París que va costar la vida a Lady Di i Dodi Al-Fayed va ser degut a l'excés de velocitat d'un cotxe que estava avariat.

Aquest llibre recull les conclusions de la investigació judicial del sinistre, que indiquen que el vehicle en qüestió havia patit un accident l'any anterior i no estava en condicions de circular. També es confirma que el conductor estava borratxo i havia pres antidepressius.

El Mercedes S280 "era ferralla i mai hauria d'haver tornat a circular", va assenyalar Rostain a la ràdio alemanya RTL. El cotxe del Ritz, on estaven allotjats Diana de Gal·les i la seva parella, havia patit un greu accident un any abans. Al gener de 1995, un lladre el va robar i es va estavellar amb ell, donant diverses voltes de campana, segons va explicar als periodistes gals Eric Bousquet, que va ser propietari del turisme.

Llavors es va optar per treure'l de la circulació, però poc abans de convertir-lo en ferralla es va decidir que fos reparat per tornar a utilitzar-lo, segons indica el llibre.

Karim Kazi, antic xofer del Ritz, afirma que dos mesos abans de l'accident va alertar el gerent de l'hotel que "calia equilibrar el cotxe perquè quan superava els 60 km / h era impossible de controlar".

El mal estat del vehicle no resta responsabilitat al conductor del mateix, Henri Paul, en el moment de l'accident. Paul tenia "1,81 grams d'alcohol a la sang", apunta Rostain. A més, "prenia dos medicaments pel seu alcoholisme i 3 antidepressius, i no tenia permís per conduir turismes de luxe ni aquest vehicle".

Per Rostein, els documents que aporten en el llibre confirmen que no hi va haver conspiració alguna. "El cas està tancat", sosté el periodista, que espera que Mohammad Al-Fayed posi ia fi al dol pel seu fill.