El cos de l'antiga estrella del futbol brasiler Manuel Francisco dos Santos 'Garrincha' va desaparèixer del cementiri on estava enterrat, al municipi de Magé (suburbi de Rio de Janeiro), segons han informat aquest dimecres mitjans locals.

Garrincha va morir el 1983, quan tot just tenia 49 anys, víctima d'alcoholisme, i va ser enterrat en un panteó familiar, va explicar la família de l'astre brasiler al diari brasiler 'O Globo'.

Dos anys després de la mort de l'exjugador del Botafogo, l'ajuntament de Magé va aixecar un monument com a homenatge en el mateix cementiri, al voltant de 200 metres de distància del punt on va ser enterrat, de manera que hi ha dos llocs dedicats a Garrincha al cementeri.

A això se li suma una suposada informació que va rebre João Rogoginsky, cosí del jugador, fa deu anys, i que va assegurar a 'O Globo' que les restes de l'esportista van ser retirats per la mort d'una altra familiar, motiu pel qual es va moure a Garrincha a un nínxol.

No obstant això, cap familiar va assistir a l'exhumació, així com no van rebre cap document sobre aquest canvi.

El descobriment es va produir després que l'alcalde de Magé, Rafael Tubarão, proposés homenatjar el crac a l'octubre, quan hauria complert 84 anys.

Per a aquest esdeveniment, Tubarão va buscar el lloc on es trobava el cos de Garrincha, i va ser aquí quan es va descobrir que no es troba en el lloc on es va enterrar i no hi ha cap document sobre la suposada exhumació.

Priscila Libèria, administradora del cementiri va admetre a 'O Globo' que és possible que perdessin les restes mortals de Garrincha durant aquest procés d'exhumació.

"Pel que investiguem, no tenim la seguretat que estigui enterrat. Tenim la informació de què va ser exhumat i portat a un nínxol, però no tenim cap document que ho provi", va resumir Liberi.

Considerat com un dels millors jugadors de tots els temps, Garrincha, que actuava com a extrem dret i va desenvolupar gairebé tota la seva carrera al Botafogo de Rio de Janeiro, va guanyar els Mundials de 1958 i 1962 amb la selecció brasilera.