El dissenyador David Delfín va morir ahir a Madrid als 46 anys, víctima d'un càncer que li va ser diagnosticat al gener de 2016, segons han confirmat a Efe fonts familiars.

David Delfín va ser operat de la seva malaltia en el mes d'abril de l'any passat però no se li va poder extirpar un dels tumors cerebrals que patia, per la qual cosa va haver de seguir amb el tractament, segons va declarar el creador malagueny en una entrevista.

Premi Nacional de Disseny de Moda 2016, guardó que ja no podrà recollir perquè es lliuren habitualment en l'estiu, la seva última col·lecció es va veure sobre la passarel·la de Mercedes-Benz Fashion Week al febrer de 2016.

Dissenyador, pintor, actor, model fotogràfic i sempre polèmic, el moment més comentat de la seva carrera va ser el seu debut en la Passarel·la Cibeles, en 2002, quan els seus models van aparèixer amb caputxes en el cap i sogues en el coll, durant la desfilada de la col·lecció Cour di Miracles, inspirada en el pintor Magritte i en el director de cinema Luis Buñuel.

Acollit durant els últims mesos per la seva família a Màlaga, les últimes imatges que s'han vist de David Delfín van ser durant la vetlla de la model i cantant Bimba Bosé, la seva sòcia i amiga incondicional que va morir al gener també víctima del càncer.

Ha estat guardonat amb els premis de la revista Shangay Express al 2003 i 2007, i declarat en diverses ocasions com un dels homes gai més influents d'Espanya