El Jutjat Penal número 2 de Lugo ha condemnat per un delicte d'apropiació indeguda una dona que havia estat acusada de cobrar un dècim de la Loteria de Nadal de l'any 2014 que no era seu i que havia resultat premiat amb el primer premi en el sorteig del 22 de desembre. En la sentència, facilitada pel Tribunal Superior de Xustiza de Galícia, es considera provat que l'acusada es va trobar el dècim de loteria i, en comprovar que havia resultat premiat amb la grossa en el Sorteig Extraordinari de la Loteria de Nadal, va esborrar una inscripció que la seva «legítima propietària» havia realitzat a la part posterior de la butlleta i el va presentar en una oficina bancària per cobrar-lo.

La sentència condemna l'acusada al pagament d'una multa de 1.080 euros i a indemnitzar la denunciant, «legítima propietària» de la butlleta premiada, amb 320.580 euros, quantitat neta que va percebre del premi un cop deduïts els impostos. La sentència, en tot cas, no és ferma i contra aquestsa es pot interposar recurs davant l'Audiència Provincial de Lugo.

El judici es va celebrar el passat 29 de maig i l'acusada va mantenir en tot moment que havia estat ella la que havia comprat el dècim premiat. Per la seva banda, la propietària de la butlleta va declarar que havia adquirit set dècims de la Loteria de Nadal del número 13.467 a l'Administració de Loteries de la Plaça de Santa Domingo, en ple centre de la ciutat de Lugo, per repartir entre familiars i amics.

No obstant això, entre els dies 18 i 21 de desembre, va perdre un dels dècims, el qual havia assenyalat per darrere, a llapis, el nom d'«Inés», perquè era la persona a la qual anava destinat.

Per a la condemna va ser fonamental la prova pericial cal·ligràfica, que va determinar de manera «categòrica» que a la part posterior del bitllet cobrat figurava «una inscripció parcialment esborrada a llapis amb el nom d'Inés», així com que «aquesta lletra» correspon a la denunciant.