La xarxa social Facebook va censurar un vídeo didàctic i promocional de la Fundació L'Hermitage de Lausana (Suïssa) en el qual apareixia la pintura Nu recolzat del pintor italià Amedeo Modigliani, segons va confirmar ahir la institució helvètica. Facebook va retirar l'audiovisual dimecres al matí, quan el vídeo ja comptava amb més de 12.000 visualitzacions, sense cap explicació, va dir el portaveu de l'entitat suïssa, Phil Mundwiller. «No estem parlant de nudisme, sinó d'art», va recalcar el representant de la Fundació L'Hermitage, una de les institucions d'art més prestigioses de Suïssa.

El vídeo va ser pujat a Facebook divendres passat i forma part de la promoció de l'exposició Obres mestres de la col·lecció d'Emil Bührle, que recull pintures dels grans de l'impressionisme i del postimpressionisme com Monet, Cezanne, Van Gogh, Picasso o Modigliani. El museu té la intenció de publicar un total de vint càpsules amb imatges detallades de les pintures emblemàtiques d'aquests artistes, i el vídeo censurat era la setena d'aquestes gravacions curtes.

En l'audiovisual, la institució suïssa fa un repàs de la història de la pintura que retrata una dona despullada i estirada. En un minut, l'audiovisual explica que la pintura de Modigliani forma part d'una trentena de nus que l'artista va pintar a partir de 1916 i que van causar un gran escàndol, tant que fins i tot va ser necessària una intervenció policial a la primera exposició pública de les obres.