Denis Villeneuve dirigeix la seqüela Blade Runner 2049, que transcorre trenta anys després del film original i mostra un món on «les coses han empitjorat, els personatges estan més aïllats i l'entorn és encara més tòxic», segons va dir ahir el seu protagonista, Ryan Gosling.

L'equip de la pel·lícula, que s'estrenarà el mes d'octubre vinent, ha visitat Barcelona per promocionar el llargmetratge davant els distribuïdors europeus reunits al congrés Cinema Europe, que se celebra aquesta setmana.

En una breu trobada amb Efe, Ryan Gosling va explicar que el nou llargmetratge «continua la narrativa» del film original de Ridley Scott, que «deixava moltes preguntes obertes». Gosling dona vida a l'oficial K, un nou blade runner del departament de Policia de Los Angeles que inicia una investigació que el porta a «fer-se moltes preguntes, algunes relacionades amb la seva pròpia identitat, tal com passava a la primera part».

«El meu personatge es pren molt personalment la investigació», va afegir l'actor, i en la seva recerca de la veritat es troba amb Rick Deckard (Harrison Ford), antic blade runner que va desaparèixer fa 30 anys.

El director, Denis Villeneuve, va aclarir que és una pel·lícula «negra i detectivesca» com la primera, en la qual se segueixen les evolucions d'un policia que inicia una investigació que el portarà a «somiar amb un món millor». Si el film de Ridley Scott ja era fosc, la seqüela promet ser-ho encara més perquè «les coses han anat a pitjor en aquests anys» i la pel·lícula mostra «un ecosistema que ha col·lapsat», segons Villeneuve.

«Estem vivint en un món amb molta foscor. Un món en el qual sembla que no hi ha esperança, i la pel·lícula és una extensió d'aquesta realitat», va afegir.

El realitzador francès va reconèixer que portar a terme una segona part d'una obra mestra com Blade Runner és un projecte arriscat en el qual «les possibilitats d'èxit són molt poques perquè ningú va a veure la pel·lícula en si mateixa, sinó que tothom va a comparar els dos films».

També van visitar Barcelona dues de les actrius de film: la cubana Ana de Armas i l'holandesa Sylvia Hoeks. Ana de Armas interpreta «l'amant i la millor amiga» del protagonista, «al qual dona suport en la seva investigació i al qual anima a seguir perseguint el que està perseguint», va dir, utilitzant les paraules més ambigües que va trobar per mantenir en secret la trama. Sylvia Hoeks interpreta la mà de dreta de Neander Wallace (Jared Leto), un fabricant de replicants pel qual el personatge de Hoeks «faria el que fos».