Més de 700 científics participen des d'ahir en el 19th European Carbohydrate Symposium (Eurocarb 2017), el congrés europeu més gran sobre hidrats de carboni, on abordaran la importància de l'activitat immunològica dels carbohidrats, que són la base de la base la piràmide alimentària.

Organitzat pel centre universitari Institut Químic de Sarrià, el congrés líder en el camp de la glicociències es va inaugurar ahir al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB) i es prolongarà fins dijous que ve, dia 6.

Segons han explicat els organitzadors, la trobada tractarà «temàtiques d'impacte directe a la societat, com la importància de l'activitat immunològica dels hidrats de carboni per al tractament de càncer i SIDA o la funcionalitat dels aliments saludables» i també s'avançaran investigacions recents en vacunes.

Durant cinc dies, els científics que desenvolupen investigació puntera sobre hidrats de carboni parlaran de la rellevància d'aquests sucres en biomedicina, alimentació, materials, química, biotecnologia i bioeconomia. Per això s'han programat més de 160 conferències i 500 comunicacions, dividides en quatre temàtiques diferents que giraran al voltant de la consolidació de la interacció entre la glicoquímica, la glicobiologia i les glicociències aplicades.

Segons els organitzadors, l'objectiu principal és «mostrar els últims avenços en el camp i destacar els desafiaments i futures tendències en les disciplines científiques relacionades amb els carbohidrats i les tecnologies aplicades», mentre que les empreses patrocinadores exhibeixen les seves novetats a l'àrea comercial del congrés.