Cinc alumnes de les escoles que realitzen la formació pràctica a la Clínica Corachan, i que van destacar pels seus mèrits acadèmics durant la promoció 2013-2017, van rebre aquesta setmana les beques per a postgraduats en grau d'Infermeria que atorga la Fundació Corachan. Les beques, que arriben a la quarta edició, tenen una dotació de fins a 4.000 euros per beca i contribueixen a finançar els estudis de postgrau/màster en alguna de les vessants de les ciències de la salut. L'any que ve, en lloc de cinc, seran set.

El lliurament va tenir lloc aquest dijous en un acte organitzat a l'auditori de la clínica. El president de la Fundació, Javier Moll; el president de la Clínica, el doctor Joan Sancho; el conseller delegat, el doctor Bartomeu Martínez, i els patrons Arantxa Moll i Nicolás Guerrero van premiar amb les beques a Claudia Nasarre Antón, del Campus Docent de Sant Joan de Déu; Sandra Ametller Rubio, de la Facultat de Ciències de la Salut i Benestar de Vic; Alicia Capel Tajter, de l'Escola Superior d'Infermeria del Mar, adscrita a la Universitat Pompeu Fabra; Núria Guijarro Cuerva, de l'Escola Universitària d'Infermeria Gimbernat, i Cristian Marin Zamora, de la Facultat de Ciències de la Salut Blanquerna.

Montserrat Teixidó, infermera de Santa Madrona, professora i investigadora en Ciències Infermeres, va impartir una conferència sobre «Les pràctiques professionals de les infermeres». Arantxa Moll, patrona de la Fundació, va anunciar en la clausura l'ampliació de les beques per a l'any que ve. Va destacar, a més, les principals línies de treball engegades aquest últim any: l'acord amb Càritas Diocesana de Barcelona per fer revisions mèdiques gratuïtes a les famílies sense recursos en els centres Paidós, la instal·lació a la zona comercial L'illa Diagonal, la setmana Santa, d'una àrea d'activitats per promoure hàbits saludables relacionats amb l'esport i l'alimentació, programes per a promoció de la salut a les escoles, tallers gratuïts de reanimació cardiopulmonar, conferències sobre embaràs i maternitat i un bloc de notícies sobre educació familiar, criança, hàbits saludables i prevenció en la infància i l'adolescència.