Les autoritats policials suïsses van confirmar ahir que els dos cossos momificats trobats fa cinc dies en una glacera del massís de Les Diablerts, al sud de Suïssa, són Marcelin i Francine Dumoulin, una parella que havia desaparegut en aquesta zona dels Alps helvètics fa 75 anys.

Les restes mortals i els objectes trobats al seu costat (motxilles, una ampolla, un llibre i un rellotge) van ser analitzats pels forenses a la mateixa glacera, situada a 2.615 metres.

Tot i així, va ser a l'Institut de Medicina Legal del cantó de Valais on es va poder confirmar la seva identitat, segons va informar la policia local en un comunicat.

Dijous passat, un treballador de la companyia Glacier 3000 va descobrir els cadàvers, congelats i en perfecte estat, la identitat dels quals va ser ràpidament atribuïda al matrimoni Dumoulin per la premsa suïssa i per la família.

Des de bon principi, la vestimenta dels cossos trobats va indicar que aquests havien romàs a la glacera Tsanfleuron entre 70 i 80 anys, ja que portaven roba de l'època de la Segona Guerra Mundial.

Originaris del municipi de Savièse, Marcelin i Francine, pares de set fills, van patir un tràgic accident el 15 d'agost de 1942, quan es dirigien a alimentar el seu bestiar en una praderia dels voltants de Chandolin.

El funeral del matrimoni se celebrarà el dissabte i permetrà que les seves filles, que encara viuen, es puguin acomiadar dels seus pares.