Els Reis van rebre dijous per primera vegada en el Palau de la Zarzuela a representants de la Federació d'Entitats Religioses Evangèliques d'Espanya (Ferede). La Federació va presentar les conclusions del seu VIII Congrés, en el qual es van debatre iniciatives per augmentar la seva participació social.

El pastor evangelista català i president de Ferede, Daniel Rodríguez Ramos, va encapçalar aquesta delegació, formada per la Comissió Permanent de la federació i organitzadors dels actes commemoratius del cinquè centenari de la reforma protestant. Durant l'esdeveniment, els responsables de Ferede van agrair als Reis la seva actitud d'apropament amb la comunitat, que ajuda a augmentar la visibilitat del col·lectiu evangèlic espanyol. A més, els van convidar a participar en l'acte central de les commemoracions previstes en diferents punts d'Espanya pel pròxim 31 d'octubre, data en la qual es compleixen 500 anys de la reforma impulsada per Martí Luter. Entre l'11 i el 15 de juliol es va celebrar a Madrid el VIII Congrés Evangèlic, on un miler de pastors i líders protestants van col·laborar. A l'esdeveniment es va reflexionar sobre la projecció futura del protestantisme -que conta en Espanya amb 1,5 milions de fidels- i la importància d'articular una ètica cristiana pel segle XXI basada en la tolerància, el respecte i la convivència. Entre les conclusions de la convenció hi havia la renovació missionera i sumar-se a iniciatives socials en defensa de la igualtat de drets i en contra de la discriminació de la dóna, el treball infantil, el consum irresponsable i els «sistemes econòmics, socials, polítics i eclesials que esclavitzen, exploten i oprimeixen a les persones».

Altres retrobaments

Des de l'inici del regnat de Felipe i Letizia el 19 de juny de 2014, el monarca i la reina han mostrat interès per contactar amb les diferents confessions religioses que existeixen a Espanya. Per aquest motiu, sempre hi ha hagut algun representant de la comunitat protestant entre els convidats a les recepcions convocades després de la proclamació tant en el Palau Reial de Madrid com en el de l'Almudaina a Palma. Amb el regnat del rei Juan Carlos, els protestants espanyols van ser rebuts a la Zarzuela fa vint anys, al desembre de 1997, amb ocasió del VI Congrés Evangèlic. Les conclusions també van ser presentades per caps de Ferede al rei.