El Palau Robert mostra a través d'una exposició fotogràfica la preservació del patrimoni arquitectònic català organitzada per Monumenta, l'Associació de Propietaris de Castells i Edificis Catalogats de Catalunya.

L'exposició aplega 32 plafons amb informació i 28 fotografies de castells, palaus i cases monumentals que donen a conèixer la rica tradició arquitectònica de Catalunya i l'esplendor de molts edificis privats, que mereixen una protecció especial pel seu valor artístic o per la seva història.

El director general de Difusió, Ignasi Genovès, va inaugurar l'exposició, al costat del president de l'Associació Monumenta, Xavier Gimeno.

A l'exposició es poden veure fotografies delcastell de Benviure, El Roquer, Castellterçol, Oller del Mas, El Viver, castell de Godmar, Torre del Veguer, castell de Florejacs, castell del Remei, castell de Quermançó, Hotel Molí del Mig, i Hotel Mas Ribas.

També hi ha imatges de l'Hotel Aiguaclara, Casa de la Seda, Palau Mornau, NN Hoteles 1898, Casa Batlló, Casa de les Punxes, Biblioteca Almirall, Hotel Espanya, Fundació Setba, castell de Riudabella, Villa Paulita, Torre de Barta, Reial Cercle Artístic, castell Sant Marçal, Palau de la Música i La Rotonda.

Monumenta és l'Associació de Propietaris de Castells i Edificis Catalogats de Catalunya, creada el 1992, en l'entorn dels Jocs Olímpics de Barcelona.