S'acaba el festival de Cobla, que s'ha desenvolupat a Palamós, aquests darrers dies. Per a avui hi ha programada la nit jove amb Los Gazpacho & Cobla Bisbal Jove i els Biflats, que promet ser apoteòsica, i l'actuació, demà, del magnífic tenora Jordi Molina que presentarà la seva darrera proposta, l'esplèndid disc «Matèria del temps», música d'autoria pròpia des de la improvisació al jazz, passant pel cant d'estil i l'havanera. Els espais que acolliran els diversos concerts són el parc del Convent dels Agustins, l'Arbreda Municipal i el passeig del Mar.

Diumenge, 6 d'agost, finalitzaran les activitats amb un programa marcadament participatiu: el Curs Amb So de Cobla planteja diverses classes magistrals simultànies amb especialistes de prestigi (es crearà material pedagògic per a l'ocasió) que són solistes de cadascun dels instruments propis de la cobla, a manera de perfeccionament per als assistents. Després d'un matí de treball, a les 18 hores, els alumnes del Curs mostraran el resultat de la feina feta en el marc d'una ballada pública que culminarà, a les 20 hores i a la plaça de Sant Joan, amb la cloenda del festival, que serà una audició de sardanes a càrrec de la Cobla Baix Empordà.

Aplec de Ribes de

Freser.

Ribes de Freser és una població que en el decurs de l'any desenvolupa tota una bona activitat relacionada amb la sardana que té la seva culminació en la Diada de l'Aplec.

De la mateixa manera que ja acostuma a passar en altres poblacions, no és només el dia de la seva celebració sinó que el complementen. Així, la vigília, demà dissabte dia 5 a partir de les 22 hores, a l'església parroquial de Santa Maria la cobla Jovenívola de Sabadell oferirà un concert de música de cobla.

Aquest diumenge dia 6 d'agost, la celebració del 32è. Aplec, el marc del centre de la població, a la plaça del mercat, hi actuaran les cobles: Ciutat de Girona, Jovenívola de Sabadell i Marinada, a 2/4 d'11 del matí i a les 16 hores de la tarda.

En aquesta ocasió, S'estrenarà una sardana de Jaume Cristau, titulada L'Aplec de Ribes i per aquest motiu es retrà un homenatge a aquest compositor.

Aplec d'Oceja

En ple cor de la Cerdanya (administrativament francesa) trobem el poble d'Oceja. La població s'ha erigit en un dels principals nuclis cerdans gràcies a l'especialització dels seus serveis sanitaris, la proximitat a Puigcerdà i la seva bona situació. Entre les activitats lúdiques i tradicionals que organitza destaca la del Concurs de Gossos d'Atura, cada juliol, per la seva freqüència i rellevància.

I, ara, també celebren el seu Aplec de la Sardana, que arriba a la 24a edició. Les ballades seran a la plaça Sant Pau a les 11,00 h. i a les 16 hores amb la participació musical de les cobles Mil·lenària i Nova Germanor.

Subvencions

Us comuniquem que per tal impulsar l'activitat sardanista, la Generalitat de Catalunya, en coordinació amb l'Associació de Cobles de Catalunya, destina una subvenció a les entitats sardanistes que organitzin ballades de sardanes programades a partir d'avui i fins a finals d'any.

COMUNICAT DAVANT la

convocatòria del refe-

rÈndum sobre la inde-

pendència de catalunya

La Confederació Sardanista de Catalunya, com a entitat aglutinadora del moviment sardanista, reitera el seu compromís amb la convocatòria de referèndum que el govern de la Generalitat de Catalunya ha previst celebrar el pròxim 1 d'octubre de 2017 per tal que els catalans decidim lliurement el futur polític del nostre país.