L'actor japonès Haruo Nakajima, conegut per donar vida a Godzilla en una dotzena de pel·lícules, va morir aquest dilluns a causa d'una pneumònia als 88 anys, va confirmar ahir un portaveu de la productora cinematogràfica nipona Toho.

Godzilla (1954), del director Ishiro Honda.

Nakajima va donar vida a la criatura de la productora cinematogràfica Toho dotze vegades en els següents 18 anys fins a Godzilla vs. Gigan, el film de 1972 dirigit per Jun Fukuda.

L'actor va relatar en una entrevista amb el canal especialitzat Great Big Story publicada a l'abril com va dur a terme la seva pròpia recerca per donar vida al monstre estudiant als animals al zoològic de Tòquio, i com de sufocant era el vestit, de més de 100 quilos de pes.

La vestimenta original de Godzilla estava feta d'un preparat de formigó davant l'escassetat de materials més lleugers com el cautxú després de la Segona Guerra Mundial.

La pel·lícula va ser tot un èxit a Japó i amb la seva arribada a Estats Units dos anys més tard en una adaptació que va portar per nom Godzilla: King of the Monsters! (1956), la bogeria es va expandir.

En una entrevista concedida el 2014 amb motiu del 60 aniversari de la criatura a la web especialitzada Nippon.com, Nakajima recordava la primera vegada que va anar a una sala de cinema després de l'estrena del film del 54 per comprovar les reaccions de la gent.

«Recordo com els nens no paraven de xiuxiuejar quan parlava el protagonista. Però quan el so de Godzilla apareixent en la pantalla va fer retrunyir la sala, els ulls dels espectadors es van il·luminar. No vaig poder contenir les llàgrimes. Era tot un èxit», va dir.

La saga nipona compta amb un total de 29 títols, la més recent dirigida per Hideaki Anno, Shin Godzilla (2016), a més d'una versió animada l'estrena de la qual està prevista per aquest any.