L'escolapi Genís Samper Triedu va morir als 85 anys dilluns passat. La seva vida religiosa va estar estretament lligada a l'escoltisme, continuant la tasca de mossèn Antoni Batlle.

Segons va explicar Catalunya Religió, durant el franquisme va contribuir decisivament a mantenir la catalanitat dels Minyons Escoltes i Guies de Catalunya i alhora va dotar-los de reconeixement i d'una mirada internacional. L'Escola Pia de Catalunya, la comunitat escolàpia de Santa Eulàlia i els seus familiars van organitzar una eucaristia per recordar-lo dijous passat,10, a l'església parroquial de Sant Josep de Calassanç, Barcelona.

Una vida dedicada al jovent

Genís Samper va néixer a Mataró el 9 d'agost de 1931. Des de jove va centrar la seva activitat apostòlica en l'escoltisme i a més, va fer diverses estades i visites als grups d'aquest moviment juvenil a França i a Bèlgica. El 1954 va fundar un grup d'Escoltes a Igualada, i més endavant a Sabadell i a Valls. Vint anys després, els bisbes catalans es van nomenar consiliari general dels Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi de Catalunya. Entre el 1976 i el 1992, va ser consiliari del Secretariat Mundial de l'Escoltisme catòlic, participant a les Conferències Mundials de l'Escoltisme de Copenhaguen, Mont-real, Birmingham i Dakar. La seva preocupació va mantenir un moviment escolta arrelat a Catalunya i enfortir la seva identitat cristiana i eclesial. Per Genís Samper, els valors escoltes i el contacte amb la natura era un espai privilegiat. Des dels Escoltes va impulsar també la celebració de l'Aplec de l'Esperit, una trobada de joves dels moviments eclesials que encara avui se celebra.