La febre de Pokémon GO continua un any després del llançament del reeixit joc per a smartphones, que va celebrar ahir un esdeveniment multitudinari a l'estadi de Yokohama, al sud de Tòquio, que va reunir seguidors de totes les edats i diversos països.

Encara que els organitzadors es van negar a oferir la xifra exacta d'assistents, durant unes tres hores un total de sis grups de diversos centenars de persones s'alternaven l'accés al camp de l'estadi per batallar i capturar en exclusiva Mewtwo, el Pokémon número 150 original de la primera generació d'aquestes criatures.

Quinze minuts era el temps límit per combatre i sotmetre la criatura abans d'abandonar el terreny de joc i cedir el torn a la següent tanda de persones ansioses per capturar el seu.

A l'interior del recinte una enorme pantalla, flanquejada per 16 aparells de pirotècnia, projectava les imatges dels assistents captades per càmeres i fins i tot per un dron, especialment desplegat per a l'ocasió.

Des del seu llançament al juliol de 2016 Pokémon GO acumula ja més de 750 milions de descàrregues i ha aconseguit atreure un extens grup de persones de mitjana edat que han descobert i s'han aficionat a l'app per a mòbils.

Pokémon GO Stadium, que aspira a estendre's a partir d'ara, va ser el primer esdeveniment d'aquestes característiques organitzat a Japó, bressol de la saga Pokémon, que va néixer fa més de 20 anys i que segueix produint videjocs d'aquesta franquícia any rere any.