La Fundació de Ciències de la Vida Yinfeng va informar ahir que s'ha produït amb èxit la primera criogenització de cos complet a la Xina d'una dona poc després que morís, amb l'esperança de portar-la de tornada a la vida si les futures tecnologies mèdiques ho fan possible.

El diari local China Daily va publicar ahir una informació en la qual explica que el primer procediment criogènic a Xina per tot un cos va tenir lloc a la província de Shandong, a l´est de Xina.

El procediment va començar el 8 de maig, menys de cinc minuts després que el cor d'una dona anomenada Zhan Wenlian deixés de bategar i els metges declaressin que estava morta.

El cos es va col·locar llavors en un recipient de 2.000 litres de nitrogen líquid la temperatura interior del qual es va reduir a menys de 190 graus sota zero.

Zhan, que tenia 49 anys i treballava en un banc estatal de Jinan, tenia càncer de pulmó i Gui Junmin, el seu espòs, es va dirigir a Yinfeng al febrer. Va decidir fer el procediment després d'obtenir el consentiment de la seva esposa.

Yinfeng Biological Group és una empresa privada amb seu en Jinan que s'especialitza en la recerca i el desenvolupament de les cèl·lules humanes i les tecnologies d'emmagatzematge d'òrgans.

Segons va explicar Kong Fei, membre de la fundació, Gui va dir que li agradaria intentar reviure la seva esposa en un futur encara que sabia que no seria en «un futur proper». «Crec que l'amor per la seva esposa va ser el factor més important», va apuntar.