La mansió al sud de França en la qual l'artista espanyol Pablo Picasso va viure entre 1961 i 1973, l'any de la seva mort, serà subhastada el proper 12 d'octubre, amb un preu de sortida de 20,2 milions d'euros. La immobiliària holandesa R365, encarregada de la seva venda, publica a la seva pàgina web que aquesta casa de camp, d'estil provençal i situada a la localitat de Mougins, ha estat sotmesa a una restauració, que fa d'ella un dels habitatges més majestuosos de la famoza zona de la Costa Blava.

L'artista, segons l'empresa, va portar al Mas de Notre Dame de Vie, també coneguda com la Cau del Minotaure, una vida ermitana. Picasso el va comprar el 1961 i va afegir un gran estudi amb terrassa on va poder treballar en pau. Amb 3,3 hectàrees de superfície i 1.709 metres quadrats d'espai habitable, la casa en si mateixa, de tres plantes, compta en l'actualitat amb 15 habitacions i 12 banys, als quals se sumen una pista de tennis professional i dues Piscines, una d'elles coberta.

La casa havia estat buida des de la mort el 1986 de l'última parella de Picasso, Jacqueline Roque, que després de la desaparició de l'artista va mantenir tot intacte: «Fins i tot les seves ulleres de lectura estaven on Picasso les havia deixat», assenyala la immobiliària.