Intèrprets amateurs de Catalunya i Polònia van tenir ahir la primera presa de contacte per produir una obra que veurà la llum el proper 30 d'agost dins el context del Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (Fitag).

Com cada any, el Fitag reuneix actors no professionals catalans amb d'altres d'àmbit internacional per tal de formar un grup que acabi creant una obra de teatre. En aquesta ocasió, el festival unirà Catalunya i Polònia per produir l'obra Un barret de copa, que estarà dirigida per la dramaturga i pedagoga teatral Tatiana Maliowska.

El títol escollit és obra del dramatug italià Eduardo de Filippo, si bé Malinowska l'ha adaptat per tal que sigui representada mitjançant gestos.

La comèdia, de 50 minuts, serà interpretada per quatre actors amateurs polonesos i nou de nacionalitat catalana. L'obra tracta sobre una família que estafa els homes que sol·liciten serveis d'una prostituta, fins que un client ho canviarà tot i farà trontollar l'ambient familiar.

Un barret de copa es podrà veure els dies 30 i 31 d'agost i 1 i 2 de setembre al Centre Cultural La Mercè. Abans, però, la coproducció passarà el diumenge 27 d'agost per Figueres (sala La Cate) per oferir la preestrena de l'obra.

D'altra banda, el Fitag acollirà aquest any un total de 28 companyies de 12 estats diferents que oferiran un total de 54 funcions.