L'holandès Thomas Baur, un enginyer que es resisteix a la mort dels mitjans analògics d'enregistrament d'àudio, obrirà l'única fàbrica de cintes de casset del Benelux i recuperarà un format que defineix com a «fascinant» i que representa a diverses generacions.

«No tinc cap intenció de competir amb la tecnologia moderna. Vull oferir un producte conegut i familiar a les persones que estan obertes a això. Moltes persones estan disposades a recuperar la cinta de casset», va explicar Thomas Baur, de 35 anys, que serà el director d'aquesta fàbrica.

El casset compacte és un invent holandès: el 1963, l'enginyer neerlandès Lou Ottens, que treballava llavors per a la companyia Philips, va elaborar aquest sistema, especialment per la pressió de la competència amb Sony i per la frustració dels «maldestres» rodets de bobina que eren comuns en aquells temps.

«A causa del seu origen holandès, també em sento una mica obligat a mantenir aquesta part de la nostra cultura intacta i seguir produint cintes», va assegurar Baur.

L'amo de la companyia Duplicase, que també fabrica CDs i DVDs, va voler desfer-se de tota la maquinaria amb la qual produïa els cassets perquè ja no era rendible, i per això Baur es va quedar amb tot el material per obrir la seva nova empresa.

La seva nova fàbrica, «Bandjesfabriek» (La Fàbrica de Cassets, en neerlandès), és l'única que produirà aquest tipus de cintes en tot el territori Benelux (Holanda, Bèlgica i Luxemburg).