La partitura original de la cançó Eleanor Rigby dels Beatles es posarà a la venda el proper 11 de setembre en una subhasta dedicada a objectes de record del popular quartet de Liverpool.

Paul Fairweather, de la casa de subhastes Omega Auctions, de la localitat anglesa de Warrington, va indicar ahir a la cadena BBC que s'espera aconseguir la xifra de 20.000 lliures (21.900 euros) per la partitura, manuscrita per Paul McCartney i signada pel ja mort productor del grup, George Martin.

McCartney sempre va explicar que el nom «Eleanor» es devia a l'actriu Eleanor Bron, mentre que va prendre, segons la seva versió, el cognom «Rigby» del nom d'un comerç.

No obstant això, algú va trobar una tomba al pati de l'església St.Peter, on el músic va conèixer John Lennon per primera vegada, en el qual figurava el nom d'Eleanor Rigby a l'epitafi, la qual cosa va fer pensar que els fets podrien estar relacionats.

La casa de licitacions ha anticipat una «feroç competència per part de compradors de tot el planeta» per la partitura original.

Eleanor Rigby, una cançó que versa sobre la solitud, es va publicar a la cara B de l'àlbum Yellow Submarine, que la banda va publicar el 1966.

La partitura, escrita amb llapis, inclou entre les seves anotacions que la cançó es gravaria als mítics estudis d'enregistrament londinencs d´Abbey Road i que inclouria quatre violins, dos violes i dos cellos per a la seva interpretació.