Ahir va començar a Torrefarrera (Segrià) l'activitat del primer Street Art Festival , una iniciativa d'art mural urbà que posa 1.450 metres quadrats de murs i parets a disposició de dotze artistes i col·lectius perquè hi plasmin les seves creacions. Amb aquest certamen, l'Ajuntament de Torrefarrera pretén dinamitzar i regenerar els espais del municipi, potenciant l'art urbà com a mitjà d'integració social.

Els participants es van seleccionar d'entre una trentena de propostes que es van presentar a la convocatòria. N'hi ha de diferents punts de Catalunya i de l'Estat espanyol i també una representant de Colòmbia. L' Street Art Festival té un precedent d'èxit a Penelles, a la Noguera, on desenes de murals que llueixen a les parets s'han convertit en un atractiu turístic per a la població.

El festival culminarà divendres que ve, 8 de setembre, en plena festa major, quan es farà l'entrega de premis. Un jurat format per l'organització i l'Ajuntament de Torrefarrera escollirà les dues millors obres, amb 1.000 euros per al primer guardonat i 500 per al segon. També hi haurà un premi del públic amb 500 euros per a la intervenció més valorada.