La gironina Susana Lloret, gerent de Cascai Teatre, ha estat nomenada presidenta de l'Associació de Companyies de Teatre Professional de Catalunya (Ciatre) en substitució d'Anna Rosa Cisquella, de Dagoll Dagom, que feia molts anys que era al càrrec.

Com a representant de Ciatre, Susana Lloret (Ullà, 1973) serà la representant catalana a la Federación Estatal de Asociaciones de Empresas de Teatro y Danza.

En declaracions al Diari de Girona, Lloret ha expressat el seu compromís de «fer visibles» les petites companyies professionals que es mouen per les comarques, i que tenen una problemàtica específica», que ella coneix bé com a gerent de Cascai Teatre de Girona, amb l'actor Marcel Tomàs, especialitzat en l'humor.

Lloret ha aclarit que la principal ocupació de Ciatre en la nova etapa que ella enceta ha de continuar essent la defensa dels interessos de les grans companyies que fan temporada a Barcelona i que són, entre moltes altres, El Tricicle, La Cubana o Dagoll Dagom.

Un altre front obert serà l'aprovació del Pla estratègic de teatre «que estem negociant amb la Generalitat» per establir un marc de treball i donar a les companyies eines que vagin més enllà de la durada d'un mandat polític.