Vinicio Capossela i Cabo San Roque inauguraran avui una nova edició del Mercat de Música Viva de Vic (MMVV), que oferirà un total de 72 concerts fins a diumenge, una vintena d'ells estrenes absolutes, segons han informat els organitzadors.

La programació «diversa i desacomplexada» de la present edició, segons el director del festival, Marc Lloret, començarà amb l'italià Vinicio Capossela, que repassarà cançons dels seus 25 anys de carrera al costat dels catalans Cabo San Roque a l'Auditori Atlàntida de Vic (Osona).

El festival té com a principal objectiu ser plataforma de llançament de grups catalans, de manera que la meitat de les bandes són d'aquesta procedència, però també vol ser pol de contractació de músics d'altres comunitats, per la qual cosa la resta de la programació correspon a propostes de fora de Catalunya i a artistes internacionals, a parts gairebé iguals.

En l'apartat internacional, el MMVV aposta aquest any pels músics italians, amb el ja esmentat Vinicio Capossela, a més de Bruno Belissimo, entre altres.