El Ballet de Moscou presentarà el divendres 29 de setembre Don Quixot, una obra mestra de la dansa clàssica basada en el llibre de Miguel de Cervantes. La representació serà a les 21 h a l'Auditori de Girona i les entrades es poden comprar per internet o a la taquilla del teatre.

El Don Quixot va ser creat pel coreògraf Màrius Petipà, que també va fer El llac dels cignes. A més, l'espectacle està acompanyat per la música de Ludwig Minkus. Està considerada una de les obres emblemàtiques de la història de la dansa teatral i consta de tres actes basats en el capítol XIX del segon llibre d' El ingenioso hidalgo Don Quijote de la Mancha.

A l'Auditori de Girona hi actuaran un gran nombre de promeses de la dansa russa, encapçalats pels solistes Cristina Terentiev, Anatolie Ustimov i Alexei Terentiev. En paraules del seu director i fundador, Timur Fayziev, «busquem artistes complets, amb una tècnica excel·lent i amb capacitat per ficar-se dins el personatge i commoure l'espectador.»

El Ballet de Moscou va ser fundat l'any 1989 i va incloure alguns dels ballarins i coreògrafs més destacats de l'època, com Bolxoi o Stanislavski. Avui en dia està considerada una de les companyies més importants i més internacionals del seu país, ja que ha fet més de 60 gires arreu del món. Entre el seu repertori extens s'hi poden trobar ballets com El Trencanous o El somni d'una nit d'estiu, i entre les seves últimes produccions destaquen Carmen i Romeu i Julieta.

El Ballet de Moscou va actuar a Girona per última vegada a principis del maig passat. En aquella ocasió, la companyia va oferir al públic de l'Auditori de Girona un programa doble amb El llac dels cignes i La bella dorment.