Els traficants del quadre Retrat de la senyora James Reeves, probablement l'original del pintor Salvador Dalí i que va ser recuperat per la Policia libanesa, l'oferien per 5 milions de dòlars (4,5 milions d'euros), va dir ahir el portaveu de les Forces de Seguretat Interior, Joseph Mousallem.

Mousallem va assegurar que el llenç, recuperat el passat dia 15 després d'haver estat «robat en un país veí», va ser ofert «a una senyora libanesa que resideix a França». Segons el seu relat, la potencial compradora, la identitat de la qual no va ser revelada, «va mostrar (la pintura) a un expert que li va advertir que era un quadre robat».

La dona va trucar llavors el seu representant al Líban qui, al seu torn, va contactar amb la duana, que va donar la veu d'alarma sobre el possible intent de venda d'una obra d'art robada. L'Oficina Contra el Robatori Internacional va obrir llavors una investigació amb la fiscalia libanesa.

Segons el seu relat, el llenç que va ser pintat per Dalí el 1954, estava en possessió d'un ciutadà sirià que l'havia comprat anteriorment a un iraquià. Mousallem, que no ha precisat en quin país havia estat robada l'obra, va afegir que en l'operació van confiscar també peces arqueològiques.