El grup Mémora ha posat en marxa una nova fundació. La Fundació Mémora neix amb la vocació de donar un renovat impuls als múltiples projectes socials i de sensibilització en relació al procés final de la vida que ha desenvolupat el Grup durant els últims 20 anys. Tot això amb l'objectiu clar de continuar reforçant i promovent programes de diàleg amb el sector sanitari i social, la col·laboració és cabdal per oferir un servei continu-assistencial que sovint s'inicia en centres residencials i assistencials.

Conjuntament amb els sectors sanitari, social i de suport psicològic, Mémora ha impulsat programes pioners a nivell internacional per a l'atenció a les famílies -com la musicoteràpia, l'artteràpia orientades a pacients en fase terminal, la planificació de decisions anticipades, la creació de grups de dol o Espais de Suport -punts de trobada per a les famílies i professionals en què tractar tot el referent amb el procés final de la vida- o mitjançant la col·laboració en programes de donació d'òrgans i teixits, la prevenció de la mort sobtada o el desenvolupament de ecofunerals, entre d'altres.

Segons Juan Jesús Domingo, Conseller Delegat de Mémora, «la creació de la Fundació Mémora reafirma el nostre compromís amb les famílies, els professionals i amb la societat, i suposa un pas endavant decidit i coherent amb els nostres valors». Actualment, Mémora presta més de 1.000 serveis funeraris anuals sense cost destinats a famílies sense recursos per fer front al pagament.

La Fundació actuarà en quatre grans eixos que són l'acció social amb l'objectiu de proporcionar ajuda a les famílies, cuidadors i professionals que es troben davant d'un procés de final de vida; la investigació i innovació per avançar en l'atenció continuada entre els sectors sanitaris i socials; la sensibilització social davant del fet de la mort com a part de la pròpia vida, i la formació adreçada a cuidadors i professionals que atenen persones en fase final de vida.

El silenci social que acompanya la mort fa que els professionals socials, sanitaris i funeraris demanin formació, suport i eines per afrontar les dificultats derivades de l'etapa final de la vida de les persones i dels seus familiars des d'una perspectiva multidisciplinària.