La figura de l'actor Kevin Spacey és cada dia més controvertida, conforme apareixen noves denúncies. Després de saber-se que l'actor hauria assetjat un jove en la dècada dels 80, ara s'ha sabut que el protagonista de films com Sospechosos habituales podria haver comès més abusos. Treballadors i extreballadors de la sèrie House of Cards van acusar ahir l'actor d'agressions i abusos sexuals durant la producció de la sèrie, segons va informar la cadena CNN.

Vuit persones que van parlar sota condició d'anonimat han assegurat haver estat víctimes d'assetjament o abús sexual per part de l'actor o haver presenciat comportaments d'aquesta classe per part de Spacey, qui des de la passada setmana es troba en el punt de mira de Hollywood.

Un antic assistent de producció de la reeixida ficció de Netflix, que aquesta setmana ha decidit suspendre indefinidament el rodatge de la seva sisena i última temporada, va explicar ahir que Spacey el va agredir sexualment quan tots dos viatjaven en un vehicle. Spacey manejava el cotxe quan va introduir la seva mà en els pantalons de l'assistent, que va assegurar que aquest va ser un gest no consentit. «Em vaig quedar en estat de xoc. Ell era un home en una posició molt poderosa en la sèrie i jo era algú que estava molt avall en la cadena», va afirmar. Altres treballadors de la sèrie han descrit l'actor com un autèntic «depredador sexual» a qui molta gent temia.

D'altra banda, la Policia Metropolitana de Londres (MET o Scotland Yard) va confirmar ahir que el Departament d'abús infantil i delictes sexuals investiga una denúncia rebuda el passat 1 de novembre, que al·lega que «un home va assaltar un altre home el 2008 al barri de Lambeth». Segons la informació del diari The Sun, el denunciant, que en aquell moment tenia 23 anys i aspirava a convertir-se en actor, es va trobar Kevin Spacey practicant «un acte sexual» quan es va despertar a l'apartament de l'artista a la capital britànica, que l'havia convidat a prendre una copa la nit anterior. D'acord amb les fonts del diari, tots dos van fumar marihuana i el jove es va desmaiar, i quan va recuperar la consciència es va trobar amb l'actor abusant d'ell.