La temporada de Cambra que organitza l'Auditori de Barcelona al costat del Museu de la Música inclou un concert per a piano, el pròxim 13 de desembre, amb la finalitat de recuperar part de l'obra inèdita del compositor gironí Francesc Civil.

Segons ha informat l'Auditori en un comunicat, el pianista Miquel Villalba serà l'encarregat d'interpretar gran part de l'obra de Civil en un concert titulat Monogràfic Francesc Civil.

Ha estat el mateix Miquel Villalba el que ha col·laborat durant dos anys amb l'editorial Ficta per editar més de 200 pàgines de partitures i dues hores de música, que han estat gravades en un CD, i que, juntament amb el concert, «permeten recuperar la figura de Francesc Civil».

El recital del 13 de desembre es presentarà a l'Auditori amb obres com Pomell de cançons catalanes, amb alguns dels arranjaments més coneguts de les nadales catalanes, a més d'altres com Peralada, Dues sardanes o Tocatta, algunes de les quals Villalba tocarà al piano Chassaigne Frères de Frederic Mompou que es troba al Museu de la Música.

La gravació de l'àlbum es va realitzar el mes de juliol i es va dedicar al pare Ireneu Segarra, mestre de música i de vida de Civil, a més de gran amic i intèrpret de les seves composicions.

Francesc Civil va ser un destacat organista i pedagog, fundador del Conservatori de Girona, conegut sobretot per la seva obra religiosa, organística i sardanística, a més de ser una figura important «per comprendre el bon ofici de músic». El projecte de descobriment de l'obra inèdita del músic segueix la línia de recuperació del patrimoni musical català.