La vella llei que el vi s'ha de prendre "a temperatura ambient" ha quedat ja obsoleta. Aquesta beguda, un clàssic d'aquestes dates, ha de servir-se correctament per poder aprofitar al màxim el seu aroma, sabor i propietats.

La temperatura a la qual ha de servir-se no és cap capritx i dependrà del tipus de cada vi. Com a norma general, els escumosos (7ºC) i els blancs (10ºC) es serveixen més freds que els negres (17ºC) i els criances (15ºC) a més graus que els vins joves (9ºC).

Així, el xampany i els caves tan propis d'aquestes dates es gaudeixen millor freds (7ºC). Els blancs i els rosats joves ofereixen les seves qualitats més apreciades al voltant dels 8-10ºC, una temperatura que queda molt lluny dels 17ºC que necessitaràs per gaudir dels gran reserva aquest Nadal.

És important saber que si el vi es pren massa fred serà molt difícil percebre el seu aroma i s'accentuaran els sabors àcids. Si per contra se serveix massa temperat, els sabors dolços i l'alcohol s'intensificaran.