Els cristians marroquins, que en els darrers anys han sortit de la clandestinitat, han decidit aquest any evitar les celebracions en públic del Nadal per «no crear fractures» en la societat, segons ha explicat el seu portaveu, Mustafa Susi.

Susi, portaveu de la Coordinadora Nacional de Marroquins Cristians, ha indicat que les celebracions es faran de manera «normal» com en anys anteriors, és a dir, en cercles privats, sense que estigui acompanyat de publicitat i sense assistència de periodistes.

«El nostre principi és que si les nostres reivindicacions han de crear fractures, haurem d'esperar; la seguretat de l'Estat està per sobre de tot», va assenyalar.

Els cristians autòctons marroquins han adquirit en els últims anys més visibilitat, després que alguns d'ells sortissin a la premsa local per reivindicar el seu dret a poder resar en esglésies, tenir noms cristians, celebrar els seus matrimonis segons la seva fe i ser enterrats en cementiris no musulmans.

Per això, recentment, amb motiu del Dia dels Drets Humans, la Coordinadora Nacional de Marroquins Cristians va dirigir una carta oberta al president de Govern, Saadedin Otmani, als dos presidents de les càmeres parlamentàries i al president del Consell Nacional de Drets Humans per tal de poder reclamar-los reconeixement oficial de la seva comunitat.