El Cine Club Vuitimig de Cassà de la Selva organitza a partir d'avui i fins diumenge la divuitena edició de la Mostra d'Animació i Curtmetratges de Cassà (MACCA), que enguany ofereix el programa més complet i divers dels darrers anys, afirmen els organitzadors.

A més de les habituals sessions infantils, tallers, o l'exitós concurs Correcurts, en aquesta ocasió es potenciarà la nit de divendres, dedicada als videoclips, i torna l'animació per a adults, a més de prendre especial protagonisme l'univers Disney.

Tots els actes se celebren en espais molt cèntrics, al voltant de la plaça de la Coma, i s'ofereixen amb el sistema de taquilla inversa.

El tret de sortida de la MACCA es donarà avui dijous (20 h) a l'Auditori de la Sala Galà amb una sessió del Cineclub Vuitimig amb la projecció de Life, animated, un premiat documental sobre l'autisme, amb la participació de l'associació Sagi-Tea (Siíndrome d'Asperger i Trastorn de l'Espectre Autista Girona).

Demà divendres (20.30 h) s'inauguraran dues exposicions sobre l'univers Disney, una amb cartells originals de l'arxiu-col·lecció de l'empordanès Lluiís Benejam, i l'altra de l'artista Jose? Rodolfo Loaiz, que reinterpreta de forma transgressora l'imaginari Disney. Les dues exposicions es podran veure durant dues setmanes a Can Trinxeria i es complementen amb la projecció de La bella y la bestia.

També divendres, el Centre Recreatiu acollirà (21.30 h) la mostra de videoclips gironins i els concerts musicals de 4Gami i Sotrac.

Dissabte és la jornada de l'esperat i cèlebre concurs correcurts, que consisteix a idear, rodar, editar i presentar en 24 hores un curtmetratge de 2 minuts. La presentació de les pel·lícules acabades es farà diumenge a les 19 hores al Centre Recreatiu. L'activitat rep més de vint concursants.

La tarda de dissabte estarà consagrada al cinema infantil. Diumenge al matí, el llibreter i crític de cinema Guillem Terribas presentarà el llibre Alegra'm la vida.

Tallers infantils, projeccions de curts del concurs El rotllo de'n Roig, de Vilanova; l'entrega del premi Domènec Torrent a Àlex Cebolledo i al Cineclub Garbí de Palafrugell, entre altres actes, tancarà la nova edició de la MACCA de Cassà.

L'alcalde de la vila, Martí Vallés, el regidor Josep Ferrer i Carles Brucet, responsables del Club Vuitimig, va participar en la presentació de les activitats ahir en una roda de premsa al Museu del Cinema de Girona.