El microones és un electrodomèstic imprescindible a les nostres llars. No només escalfa, també cuina i bull, i això fa que el seu ús sigui pràcticament diari. Per això i perquè aconsegueix temperatures molt elevades, s'embruta fàcilment.

Al descuidar la seva neteja, cosa que passa de forma habitual, s'acumulen taques de greix i esquitxades d'aliments difícils de treure. Si ets dels que els fa mandra netejar el microones, segueix aquests consells per deixar-lo lluent de forma senzilla i ràpida.

El truc de l'aigua, el vinagre i la sal

Posem en un recipient apte per a microones 250 mil·lilitres d'aigua, el mateix nombre de vinagre i una cullerada de sal. Ho tapem amb film transparent, fent uns forats amb un escuradents o forquilla, o bé amb la mateixa tapa del micro, però només si té orificis de sortida.

Introduïm el recipient al microones a màxima potència durant cinc minuts. El vapor que surt humitejarà les parets i desincrustará la brutícia acumulada. Abans d'obrir la porta, deixa que la reacció actuï durant 10 minuts. Després només has de treure el plat i passar un drap o una esponja, veuràs com les taques surten gairebé sense fregar. El mateix procés anterior el pots fer en lloc de amb vinagre, amb una barreja de dos gots d'aigua i el suc de mitja llimona.

El poder del bicarbonat

El bicarbonat mai falla en les tasques de neteja. Posa una mica d'aquest producte sobre una esponja humida i passa-ho suaument per les parets del microones. Esbandeix bé amb aigua i quedarà lluent.

Amb sabó per rentavaixelles

Posa una cullerada de sabó líquid per a rentaplats en un bol amb aigua tèbia i introdueix-lo al microones. Deixa que s'escalfi durant un minut a potència màxima. Amb aquesta aigua humiteja una esponja i neteja l'interior. La brutícia serà història en un tres i no res.

El truc del drap amarat

Agafa un drap de cuina normal i fica'l en un recipient amb aigua i una cullerada de sabó de rentavaixelles. Treu el drap i posa'l al plat del microones sense escórrer. Escalfa'l tres minuts a màxima potència, vigilant que no es cremi.

Igual que en els consells anteriors, sortirà vapor que desincrustará el greix i les taques de menjar. Amb el mateix drap, un cop s'hagi refredat una mica, repassa tot l'interior i asseca amb un paper de cuina.

Per a la zona exterior del microones és suficient una baieta humida amb aigua i sabó, o bé amb bicarbonat. Si és d'acer inoxidable, les empremtes es retiren més fàcilment si passem un drap humitejat amb aigua i amoníac.