El cardenal arquebisbe de Madrid, Carlos Osoro, ha assegurat aquesta setmana que «entén» les dones que donaran suport a la vaga feminista del proper 8 de març, Dia Internacional de la Dona, per denunciar des de la bretxa salarial fins a la precarietat laboral, perquè considera que «han de defensar els seus drets» i es mostra convençut que «fins i tot la Mare de Déu ho faria».

«Entenc, és clar, que les dones facin vaga el 8 de març. Cal defensar els seus drets. Ho faria també, ho fa també de fet, la Santíssima Mare de Déu», va indicar Osoro en declaracions als mitjans després de la presentació d'un llibre dijous passat a Madrid.

Segons va defensar, «l'expressió màxima de la dignitat de la dona és a la Mare de Déu», perquè és «mare» i perquè «està sempre en els moments més necessaris de la vida de l'ésser humà», tal com va fer amb Jesucrist.

Defensar la dignitat de la dona

Per això, va indicar que no l'estranya que el papa Francesc marqui als bisbes de tot el món la direcció de defensar la dignitat de les dones perquè, en la seva opinió, no hi ha «més valor que el que dona el Senyor a la dona». «El més meravellós i el més gran relat, la valoració més preciosa que es pot fer de la dona, és a la Mare de Déu», va opinar Osoro.

Així ho va assegurar aquest dijous 1 de març l'arquebisbe de Madrid després de l'acte de presentació al ISEM Fashion Business School, del llibre En la tierra como en el cielo (RIALP), del periodista Álvaro Sánchez León, que explica a través de 45 entrevistes la vida del segon successor de Josepmaria Escrivá de Balaguer al capdavant de l'Opus Dei, Javier Echevarría (1932-2016).