Un grup de cristians de les parròquies de Palafrugell, Regencós, Pals, Mont-ras i Calella de Palafrugell han recollit unes 800 signatures per demanar al bisbe de Girona, Francesc Pardo, que faci un «posicionament públic, inequívoc i categòric exigint l'immediat alliberament de Jordi Sánchez, Jordi Cuixart, Joquim Forn i Oriol Junqueras». Els seus promotors entregaran el document el bisbe aquest dilluns, 5 de març, a les onze del matí.

La recollida de signatures va tenir lloc el diumenge 28 de gener davant l'església de Sant Martí de Palafrugell i Sant Vicenç de Regencós, mentre que el cap de setmana següent van anar a Sant Pere de Pals, Sant Esteve de Mont-ras i Sant Pere de Calella. Juntament amb algunes adhesions posteriors, s'ha aconseguit arribar a la xifra de 800 firmes.

Els signants es mostren «profundament preocupats i impotents» davant la situació actual que viu Catalunya i especialment per l'empresonament preventiu dels líders independentistes. Per això, demanen al bisbe Pardo més «valentia», després que el passat 16 de febrer els bisbes catalans, en una nota conjunta, reclamessin una «solució justa a un problema polític». «La resposta catòlica, si vol mantenir el seu caràcter de catòlica, només pot ser del costat de la llibertat i els drets humans», assenyalen en l'escrit. D'aquesta manera, consideren que «no són suficients» les declaracions que «es queden a mitges» i recorden que el missatge cristià «és molt clar i que Jesucrist ens va ensenyar a ser valents fins a les últimes conseqüències».

Els signants fan palesa la seva disposició «a viure la fe seguint el model de Jesús, que també va denunciar les injustícies del seu temps». Per tot plegat, demanen a Francesc Pardo que es pronunciï de forma «pública, inequívoca i categòrica» en demanda de l'alliberament dels presos.

Els promotors deixen clar en l'escrit que, sobre la qüestió de la independència de Catalunya, la posició dels catòlics pot ser plural. «Ni en el sí ni en el no està en joc cap principi de la doctrina catòlica; per tant no s'ha de pretendre imposar cap unitat política dels catòlics en aquesta qüestió», consideren, tot defensant per sobre de tot el respecte.

En canvi, creuen que una situació molt diferent es dona quan està en joc la llibertat o l'exercici dels drets humans, com ha succeït en el cas independentista. «Aquí sí que topem amb principis essencials i la resposta catòlica, si vol matenir el caràcter de catòlica, només pot ser del costat de la llibertat i els drets humans»; consideren. Per això, opinen que la posició del Bisbat de Girona hauria de ser molt més contundent per demanar la llibertat dels empresonats.