L'associació Gerunda-Amics dels Camins de Sant Jaume de les comarques gironines ha organitzat la 18a Trobada d'Associacions Jacobees de l'Ebre i el Mediterrani, que tindrà lloc a Mataró els propers dies 27, 28 i 29 d'abril. Segons explica el president fundador de l'entitat, Joquim Rosa, la trobada estarà oberta també a altres associacions de tot l'Estat. Les inscripcions per participar-hi ja estan obertes.

La trobada l'obrirà divendres dia 27 a la tarda el doctor Jesús Palmou, de l'Acadèmia Xacobea, que oferirà una conferència i posteriorment hi haurà un petit refrigeri. Anteriorment hi hauràhagut la recepció oficial de totes les associacions, peregrins i acompanyants, i els discrusos de Rosa, com a president de l'entitat convocant, Joaquim Arnó, president del Consorci de Promoció Turística de Mataró, i de l'alcalde del municipi, David Bote.

Dissabte al matí s'organitzaran diferents activitats per als assistents, que inclouran la possibilitat de fer caminades, i al migdia tots els participants s'ajuntaran per fer un dinar de germanor. A la tarda, hi haurà conferències a les quals es podrà assistir lliurement.

El diumenge al matí es farà un homenatge ofert als ajuntaments per on passa la Via Augusta, al qual assistiran el cardenal arquebisbe de Barcelona i el bisbe de Girona, Francesc Pardo, acompanyats de la Reial Banda de Gaiters d'Ourense, desplaçats expressament per a l'ocasió. Posteriorment, s'oficiarà una missa. Les inscripcions per al dinar de germanor es poden fer fins al dia 30 de març, mentre que per a la resta hi ha més temps.

D'altra banda, l'associació Gerunda-Amics de Sant Jaume organitza demà una caminada des de Riudellots de la Selva fins a Vidreres. Els participants comptaran amb una petita recepció per part dels ajuntaments implicats.