La Universitat de Girona (UdG) vol doblar el nombre de màsters en anglès en els propers dos anys. Ara mateix, el centre ofereix quatre titulacions que s'estudien en aquesta llengua, però la intenció és potenciar-ne la presència per tal de «captar més alumnes».

El vicerector de Docència i Planificació de la UdG, Josep Maria Serra, reconeix que l'objectiu és «internacionalitzar encara més la universitat». Serra explica que l'antic equip de govern «va fer una bona feina» a l'hora de projectar la UdG a l'Amèrica llatina, però que creuen que «cal mirar més cap Europa».

El nou equip de govern ja ha iniciat les gestions per incorporar l'anglès en diferents estudis. De fet, el centre ha designat un delegat del rector que es dedica a proporcionar ajudes a aquells màsters que tenen «opcions d'internacionalització». Ara mateix, la UdG n'ofereix quatre en anglès: un d'Advanced Catalasys and Molecullar Modelling, un altre en Medical Imaging and Applications, un en Tourism Management i finalment un en Mechanics of Materials and Structures.

Potenciar l'anglès és només un dels objectius que s'ha marcat l'equip del nou rector, Quim Salvi, en relació als màsters. La idea, en aquest aspecte, és «replantejar a fons» el sistema d'aquests estudis per intentar captar més alumnes i «obrir la oferta formativa» de la universitat.

En concret, un dels aspectes que Serra creu que cal incentivar és la creació de nous «màsters curts» vinculats a àmbits específics o de la recerca com és el cas dels que tenen relació amb la química. «En qualsevol cas, tenim clar que cal ampliar el nombre d'estudis d'aquest tipus», ha indicat el vicerector.

Aposta per la semipresencialitat

Malgrat que la Universitat de Girona és, d'acord amb els seus estatuts, un centre presencial, el curs 2019-2020 veurà néixer els primers estudis on es combinarà l'assistència a l'aula amb el seguiment del curs per internet. En concret, seran els alumnes del Grau en Arquitectura Tècnica i Edificació els primers de poder escollir si volen una formació presencial o semipresencial.

En qualsevol cas, Serra ha deixat clar que la possibilitat de fer el grau de manera semipresencial no suposa un increment de les places, que seguiran al voltant de les 50 actuals. «El què comporta és un canvi en la metodologia com a conseqüència de la incorporació de les noves tecnologies», ha explicat. A banda d'aquest grau, també s'iniciarà de forma semipresencial el Màster en Psicologia General Sanitària. Per a Serra, aquesta aposta «és necessària» per anar adaptant la universitat a «la nova realitat».

En relació a les possibilitats que té l'equip de govern a l'hora de gestionar diners, el vicerector reconeix que està «tot congelat» per l'aplicació de l'article 155.