El dissenyador francès Hubert Taffin de Givenchy ha mort aquest passat cap de setmana als 91 anys, segons publicava ahir la premsa francesa. Tal com recull el diari francès Le Monde, Givenchy va morir dissabte, segons va informar el seu company, el dissenyador Philippe Venet, en un comunicat. «Monsieur De Givenchy es va apagar mentre dormia el dissabte 10 de març de 2018. Els seus nebots i nebodes comparteixen el seu dolor. Les exèquies se celebraran en la més estricta intimitat», assenyala el comunicat que ha fet públic la família del creador. «En lloc de flors i corones» Hubert «hauria preferit una donació a Unicef en la seva memòria», afegeix el mateix escrit.

Nascut a Beauvais (Oise, França) el 1927, Givenchy va ser responsable de dissenyar peces per a algunes de les personalitats més icòniques del segle XX, com ara Jacqueline Kennedy, la duquessa de Windsor, Carolina de Mònaco o la que va ser musa i amiga Audrey Hepburn. Entre els molts dissenys que es va encarregar de confeccionar per a l'actriu nord-americana, destaquen els que aquesta va lluir en diverses pel·lícules, com la icònica Breakfast at Tiffany's (Esmorzar amb diamants). Entre les seves creacions més originals de la seva llarga carrera com a modista, també destaquen la brusa Bettina o el vestit sac, així com els seus dissenys de prêt-à-porter, concepte que ell mateix va crear el 1954.

Va créixer en el si d'una família protestant de l'antiga noblesa francesa. El seu pare va morir quan només tenia dos anys i el dissenyador va créixer influït per la seva mare, per a qui sentia admiració, i per les teles i disfresses de la fàbrica del seu avi a Beauvais i Gobelins.