La Pedrera inclourà efectes de so, projeccions audiovisuals i il·luminació de LED en els espais més representatius de l'edifici, com a l'entrada, a les golfes o el terrat. Les llums i les projeccions emulen una fulla d'insecte viva, el batec del cor d'una balena o un esquelet rèptil, entre altres efectes.

Aquests canvis s'han produït amb la intencionalitat d'aconseguir «una experiència suggestiva» en la que el visitant «s'immergeixi i tingui sensacions que el connectin emocionalment amb Gaudí», segons ha explicat el director general del Grup Transversal, Eudald Tomasa. Es tracta d'un projecte de la Fundació Catalunya La Pedrera en col·laboració amb ha col·laborat amb Grup Transversal per incloure.

Les innovacions comencen a la planta baixa de la Pedrera, al pati de la Provença, on s'ha dut a terme una instal·lació de llum a l'escala principal per donar la sensació que es tracta d'una fulla d'insecte viva. Més endavant, a les golfes, s'ha sincronitzat el sistema de llum amb alguns efectes sonors que pretenen pronunciar la simulació d'un esquelet de rèptil i imitar la respiració i el batec del cor d'una balena. L'espai també incorpora dues projeccions audiovisuals que combinen imatges de la Pedrera i la natura.

El terrat compta amb elements sonors relacionats amb la natura com la terra, l'aigua, l'aire i el foc als badalots -els elements escultòrics que se situen a les escales que hi pugen- . D'altra banda, els tres grups de guerrers gegants incorporen recitals de poemes de cèlebres autors com Joan Maragall, Jacint Verdaguer, Jorge Luis Borges, Luis de Góngora, Lord Byron i Tennyson.

Marta Lacambra, directora general de La Fundació Catalunya La Pedrera, ha especificat que s'han destinat més de 600.000 euros a les innovacions de l'edifici i que l'obra de Gaudí rep un milió de visitants a l'any.

Una de les joies de Gaudí

Coneguda com La Pedrera pel seu feréstec aspecte exterior, semblant al d'una pedrera a cel obert, la Casa Milà va ser un encàrrec que l'industrial Pere Milà i Camps i la seva esposa, Rosario Segimon i Artells, viuda d'un adinerat indià de Reus, van fer a l'arquitecte Antoni Gaudí l'any 1906.

La idea era construir un edifici en una parcel·la al límit entre Barcelona i Gràcia, com a residència familiar, però també amb pisos de lloguer, en un moment en què l'Eixample de Barcelona esdevingué el principal motor de l'expansió urbanística de la ciutat, la qual cosa va convertir el passeig de Gràcia en el nou centre residencial burgès.

Des de la Pedrera s'ofereixen actualment diversos tipus de visites, diürnes, nocturnes i també temàtiques i en diversos idiomes, atès que és un dels espais més visitats pels turistes que arriben a la ciutat de Barcelona.