Per als fans de Star Wars encara queda molt lluny la trilogia que dirigirà completament Rian Johnson. I és que abans hauran d'arribar als cinemes el spin-off de Han Solo i l'Episodi IX dirigit per J.J. Abrams. No obstant això, tant Rian Johnson com el seu company de guió, Ram Bergman, han confirmat que ja han començat a la següent trilogia.

«Hem començat. Lentament, lentament, però hem començat. Espero que aviat anem estant més ocupats», va explicar a la revista Empire Ram Bergman, productor de la recent Los últimos Jedi. Una cinta amb la qual Rian Johnson va crear moltes expectatives sobre la figura de Luke Skywalker i que va acabar amb la controvertida mort del personatge.

Ara el cineasta té davant seu un llenç més lliure si cap. Amb aquesta nova trilogia, Johnson se sent lliure de qualsevol limitació del passat i històries anteriors, de manera que els fans no saben a què atendre's després de la revolució que ja va portar a terme dins de l'univers Star Wars amb el lliurament de Los últimos Jedi.

En la mateixa entrevista, Johnson també va assenyalar que està «emocionat per descobrir què serà». A la vista d'aquestes declaracions, els detalls de la història són òbviament encara escassos, però sí que s'ha confirmat que la trilogia no estarà relacionada amb lliuraments anteriors ni s'adaptaran materials publicats anteriorment com la sèrie de videojocs Cavallers de l'Antiga República.

Però abans que arribi la nova trilogia caldrà tancar l'anterior. Després de la bona marxa de la taquilla Los últimos Jedi, que va recaptar més 1.300 milions de dòlars a tot el món, la propera cita tindrà lloc a finals de maig amb Han Solo: Una historia de Star Wars, el segon spin-off de la franquícia després de Rogue One, el 20 de desembre de 2019 arribarà l'Episodi IX dirigit per JJ Abrams.

D'altra banda, els milions de seguidors de la trilogia de ciència-ficció estan d'enhorabona, després que Disney anunciés recentment que treballa en una nova sèrie animada. En aquest cas, i segons van confirmar des de la productora a diversos mitjans nord-americans, la ficció desenvoluparà trames paral·leles.