Religió és una matèria transversal que ajuda a entendre altres matèries. Aquesta és la tesi que defensa el delegat episcopal d'Ensenyament, Pere Micaló, que ahir va reiterar que la classe de Religió no està pensada exclusivament per a les famílies creients, sinó que va dirigida «a tots els alumnes de tot el sistema educatiu».

«Allà no s'hi va fer catequesi ni a resar, sinó que s'hi va a dialogar i reflexionar sobre el fet cultural religiós», va indicar Micaló. De fet, va destacar que sovint compten amb alumnes d'altres confessions, fet que acaba enriquint la classe.

D'altra banda, davant del període de preinscripcions, que va començar just ahir, l'església catalana ha iniciat una campanya a favor de l'assignatura de Religió, que sovint és una gran desconeguda per a moltes famílies. «És important que hi hagi una obertura de mires, que les famílies es puguin plantejar amb ple coneixement la possibilitat de matricular els seus fills a Religió i després prendre la decisió que considerin més convenient», va indicar Micaló.